Att åka kollektivt istället för bil

Är du bra på att ställa bilen hemma och välja ett mer klimatsmart alternativ? Vill du veta mer om varför det är viktigt att lämna bilen och åka kollektivt? Då ska du definitivt fortsätta läsa mer.

Kollektivtrafiken idag

Kollektivtrafiken har utvecklats och förbättrats enormt under de senaste åren. Dels har näten för kollektivtrafiken utökats. Det vill säga, nu nås ännu fler människor och det går allt fler turer. Trots att allt fler väljer att åka kollektivt så går priserna upp. Orsakerna till det är många, vissa menar att det är för att det är många som missbrukar systemet och tjuvåker. Andra menar att desto fler som åker, desto mer kostar det att underhålla kollektivtrafiken.

Via Transportstyrelsen kan du hitta ännu mer information om kollektivtrafik och fördelar med att lämna bilen hemma.

Fördelar med att åka kollektivt

Det är klart att vissa sträckor vissa tider på dygnet fortfarande kan vara svåra att ta sig till/från utan bil. Men, bara genom att ställa bilen två dagar i veckan och åka kollektivt istället så har du hjälpt miljön. Dessutom kan det i rusningstrafik oftast vara snabbare och smidigare att åka kollektivt istället för att åka bil. Det beror oftast på att kollektivtrafiken har förtur samt att det går fler turer under rusningstrafiken.

Andra fördelar är att du kan få mycket annat gjort samtidigt som du tar dig någonstans. Exempelvis kan du jobba den där extra halvtimmen eller bara slappa, lyssna på någon bra podcast, läsa bok eller liknande. Det förstnämnda och sistnämnda kan du definitivt inte göra samtidigt som du kör bil.

Att åka kollektivt istället för bil
Scroll to top
zakra