Elsparkcykelns vara eller inte vara

Elsparkcykeln är lika hatad som den är älskad. Hur påverkar den egentligen vår infrastruktur? Hjälper den eller stjälper den? Det kan du läsa mer om nedan.

Fördelarna med elsparkcykeln

Fordonet som också kallas för elscooter har tagit hela landet med storm. Debatterna om elsparkcykeln har varit heta under sommaren. Vissa menar att det är det bästa som har hänt, andra menar att den bara är i vägen.

Elsparkcykeln får köras på cykelbanor om den inte går mer än 20km/h. På det viset är det ett väldigt smidigt sätt att ta sig fram på. Det går fortare än att gå och du kan enkelt hyra elsparkcyklar i de flesta städer idag. Dessutom är de mindre klumpiga än vanliga cyklar och tar mindre plats. Utöver det är den eldriven, det vill säga, du sparar mer energi än på en vanlig cykel. Här kan du hitta mer information om hur du fixar en egen elsparkcykel.

Nackdelarna med elsparkcykeln

De största nackdelarna med elsparkcykeln som finns idag gäller framförallt de elsparkcyklar som går att hyra i de flesta städer i Sverige. Nackdelarna med dem är bland annat att de lämnas lite överallt, ibland mitt i en gång- eller cykelbana.

Elsparkcykelns vara eller inte vara
Scroll to top
zakra