En fnurra på tråden

Det spelar ingen roll om man pratar om kommunikation i formella eller privata sammanhang, ibland blir det fel. Du förhandlar om priser med en underleverantör och någonting går fel, eller du hamnar i gräl med din partner. Ofta handlar eventuella sammanbrott om att någonting gått fel i kommunikationen. I det här inlägget ska vi därför titta på några vanliga misstag, och hur du enklast kan lösa dem. Misstagen är vanliga i privata relationer, men kan lika gärna uppstå i andra sammanhang. Lösningarna går dessutom ofta att applicera både i företagsvärlden och hemma.

På tal om lösningar som går att applicera hemma. Hos Byggmax hittar du allt du behöver för dina byggprojekt. Nu när coronaviruset härjar ska vi stanna hemma i den utsträckning vi kan, vad passar väl bättre då än att ta tag i de där projekten vi gått och funderat på ett tag? Byggmax kan dessutom leverera stora beställningar direkt hem till din dörr. Just nu har de bra priser på sitt stora sortiment av virke, så du kan inte ursäkta dig för att inte ta tag i ditt utbyggnadsprojekt för att det är dyrt.

Håll dig till ämnet

På engelska använder man sig ibland av begreppet ’kitchen-sinking”. Det syftar på ett misstag som de flesta av oss gjort åtminstone någon gång. När man bråkar i partnerrelationer är det vanligt att någon av parterna förr eller senare börjar ta upp gamla spörsmål. Saker och ting som stört en av er tidigare i relationen. Det brukar bara leda till att saker och ting blir värre. Håll dig till vad det var som startade det nuvarande bråket.

Försök inte “vinna”

När en argumentation uppstår är det lätt att falla in i en känsla av att vilja vinna den. Det kan vara ett av de största skälen till att du, som jag nämnt nyss, börjar ta upp massa gamla problem som inte längre är relevanta. Problemet med att försöka vinna ett bråk är att det med stor sannolikhet leder till en situation där båda förlorar. Målet med ett bråk eller en diskussion är att hitta en kompromiss som båda blir lika bekväma med (eller lika obekväma för den delen). Att tänka på att vinna riskerar utifrån det målet att bli en distraktion som alla inblandade förlorar på, och något som gör att bråket varar längre än det måste.

Acceptera att ni är olika

Ibland får man helt enkelt acceptera att människor är olika varandra och att man kanske inte kan vara helt överens. Det gäller i par-relationer, vänskap, affärsrelationer och alla andra typer av relationer. Det gäller helt enkelt att släppa taget och inse att det faktum att ni tycker olika inte nödvändigtvis är någonting som hotar relationen, tvärtom kanske det till och med kan vara en styrka.

En fnurra på tråden
Scroll to top
zakra