Sociala medier och kommunikation

Idag använder otroligt många sociala medier som sitt sätt att kommunicera med andra människor. Både genom att skapa innehåll om sig själva och sitt liv samt genom att prata med varandra via olika funktioner som de olika sociala medierna erbjuder.

Om sociala medier

Det vanligaste sättet att definiera sociala medier på är som webbplatser och appar som tillåter människor att interagera i olika sociala sammanhang och bidra med innehåll. Det sistnämnda är främst det som skiljer sociala medier från äldre former av media. Eftersom äldre former av media oftast var baserade på envägskommunikation.

Sociala medier kan vara allt från internetforum av olika slag, bloggar, poddar, nätverkstjänster och liknande. Begreppet sträcker sig från forum på internet som låter folk i allmänhet att lägga upp saker om sig själva och sitt liv samt att kommentera på varandras inlägg till det som mer påminner om äldre media där en person/ett företag lägger upp information. Samtidigt så kan alla kommentera på informationen, till skillnad från hur det gick till förr.

Sociala mediers baksida

Naturligtvis finns det en baksida med sociala medier också. Om du vill veta mer om konsekvenserna som sociala medier kan leda till eller höra om de som inte använder sociala medier hittar du mer information via länken.

Sociala medier och kommunikation
Scroll to top
zakra