Jobba inom kommunikation

Är du intresserad av att börja jobba inom kommunikation? Kul! Det finns flera olika yrkesmöjligheter inom branschen. Här är några tips för dig som vill ha en karriär inom kommunikation.

Se till att lära dig ditt hantverk

Kommunikation handlar om att kunna kommunicera ut ett budskap. Söker du nytt jobb inom denna bransch bör du därför kunna berätta vem du är och varför du bör få jobbet du söker. Att kunna skriva ett personligt brev bra är till exempel en självklarhet för den som vill arbeta inom kommunikation. Men det finns även andra sätt att nå ut till möjliga arbetsgivare. Att kunna visa upp en portfolio av tidigare genomförda jobb är väldigt viktigt, så att en potentiell arbetsgivare kan se vad just du har att erbjuda.

Studera och engagera dig ideellt

Kommunikation är ett brett yrkesområde och det finns flera olika typer av arbetsroller. Därför väljer många att studera på universitetet för att testa och lära sig mer om branschen. Om du väljer att studera kommunikation på universitetet är därför ett tips att se till att engagera dig organisationer och föreningar på universitetsområdet. De flesta organisationer behöver en kommunikatör, och studentorganisationer är ett väldigt bra sätt att testa det som man lär sig på kurser vid universitetet. Genom att engagera sig ideellt i en studentorganisation får man även en möjlighet att testa olika yrkesroller, för kommunikationsbranschen är stor och det finns många olika typer av jobb på arbetsmarknaden.

Gör en praktik

Många universitetsutbildningar erbjuder även att studenterna har en termin av praktik. Detta innebär att du har möjlighet att söka dig till ett företag. Du arbetar ofta gratis för företaget, som en del av din utbildning. I utbyte får du lära dig yrket på en arbetsplats, skaffa goda kontakter inom branschen och bygga dig en portfolio av genomförda uppdrag.

Jobba inom kommunikation
Scroll to top
zakra