Nätdejting

Det har blivit allt vanligare att träffa sin partner via nätet. De senaste tio åren har utveckling snabbt gått framåt. Allt fler finns på nätet och allt fler får kontakt via nätet. En del tycker att det är lättare att kommunicera bakom en skärm, men det gör det också möjligt för fler att ljuga och bedra.

Om nätdejting och tips

Begreppet nätdejting är ett samlingsnamn på internettjänster eller kontaktförmedlingar via internet som säger sig underlätta i sökandet efter en partner. Det finns både webbsidor och appar som säger sig vara experter på att matcha ihop par. Från början av 2000-talet har nätdejtingen utvecklats enormt. Allt fler skapar en profil och lägger upp innehåll på sidor och appar med förhoppningen att hitta sin drömpartner.

Utformningen av sidorna och apparna varierar ordentligt. Det finns exempelvis appar där det första en användare ser är din bild, sedan väljer personen ifråga om du ser intressant ut eller inte med hjälp av ett knapptryck. Å andra sidan finns det hemsidor som påminner om gamla klassiska tidningsannonser där personer skapar en profil och skriver lite om sig själva.

Här hittar du handfasta tips på hur du lyckas med ditt nätdejtande.

De olika apparna och hemsidorna förhåller sig olika till huruvida de tar ut en avgift eller inte. Många av sidorna/apparna tillåter att användare skapar en profil gratis, men de erbjuder tjänster som kostar. Exempelvis kanske du inte kan göra en geografisk avgränsning om du inte betalar för det eller liknande. De flesta av sidorna/apparna som är helt gratis finansierar sig med hjälp av annonser.

Det är svårt att dejta någon enbart via en dator eller mobiltelefon. Ofta kan det vara svårt att avgöra huruvida bra ni kommer överens enbart genom att se en bild av någon eller skriva några rader till varandra. Samtidigt öppnar nätdejting extremt många dörrar, speciellt för dem som har svårt att ta kontakt med andra människor annars.

Nätdejting
Scroll to top
zakra