De flesta 90-talister får något nostalgiskt i blicken när de hör förkortningen MSN, MSN förändrade en hel generations sätt att kommunicera på.

Om MSN

MSN messenger var en chatt som gjorde det möjligt för användarna att skicka direktmeddelanden till varandra. Programmet utvecklades av Microsoft och lanserades redan 1999. Sedan utvecklades tjänsten till Windows Live Messenger och fortsatte att existera och möjliggöra kommunikation tills de la ner under 2013. Det enda kunderna behövde göra för att kunna använda tjänsten var att registrera sig med hjälp av sin e-post. För dem som inte hade någon e-post var det möjligt att skapa ett sådant konto via Hotmail och på det viset ta del av tjänsten.

Utöver att användarna kunde kommunicera med varandra med hjälp av textmeddelanden kunde de också använda sig av olika uttryckssymboler, lite som dagens emojis, använda sin mikrofon, webbkamera eller liknande. Genom att använda tjänsten kunde kunderna också spela spel med varandra eller utmana varandra i andra aktiviteter.

MSN blev en av de största och mest använda tjänsterna tills sociala medier mer eller mindre tog över hela marknaden för digital kommunikation. Tjänsten fanns som sagt kvar ganska många år efter sin guldålder. Men, den var som störst i början av 2000-talet.

MSN
Scroll to top
zakra